Här väljer du att läsa information och priser på de olika kurserna och evenemangen i fältet till vänster.
Hittar du inte något datum som passar ? Maila eller ring så kan vi säkert snickra ihop något tillsammans.

Att börja dyka är en undebra upplevelse. Vi på Råå Aqua Resort är anslutna och utbildar enligt PADI som är den största organisation i världen. Men där finns många olika orginisationer att välja mellan. te.x CMAS, SSI, NAUI är några fler dykorginisationer. Vill ni komma i kontakt med några av dessa andra orginisationer hjälper vi er gärna eller använd länkarna nedan. Glöm inte under ytan blåser det aldrig....!

Kalendarium

Utbildningsplats
Ofta börjar vi våra första dyk i vår egen pool på området. Detta är en skön 27 graders uppvärmd pool med vatten från havet. Här kan vi se till att våra kunskaper sitter innan vi går ner till havet som bara ligger 100 meter bort. På poolområdet har vi även resturang som kan vara passande efter ett dyk. Kanske även bastun eller vårt spa kan var lockande som finns på vårt område.

Praktiska dokument att ladda hem.

Länk till PADI e-lerning Länk till PADI e-lerning


 
Komma igång direkt
Vill du komma igång med kursen nu? Då kan du läsa in teorin här direkt med PADI e-learning.


 
Länk till Delfinen Länk till Delfinen

Delfinen.
När du tar dykcertifikat hos oss får du möjligheten att bli medlem i Dykklubben Delfinen i Helsingborg. Delfinen är en av våra lokala idiella föreningar i området som genomför många olika aktiviteter och små dyktripper i vårt närområde. Delfinen har även en fridykaravdelning om du inte vill bli kallad "bubblare". 
Delfinen genomför även dykutbildningar enligt CMAS.
RAW-Divers , vår nystartade klubb 2018 som några Divemastrar samt dykare här på Råå startade i höstas. Syftet är att få DIG som ny dykare att kunna göra dina  första dyk efter kursen på ett lika säkert sätt som under kursen och alltid med någon att dyka med som du känner igen från Råå aqua resort. Följ oss på FB  ( Raw-divers ) eller maila för info till info@aquaresort.se så informerar vi mer därifrån.

Att börja dyka!
 
Nästa alla av oss tycker det är spännande med vatten och vad som finns under ytan. Oftast får vi intresset att dyka första gången vi tar på oss ett cyklop och får titta under vattnet. Det börjar ofta med att vi tar oss till någon dykskola och gör ett provapå dyk kanske på semestern eller här hemma. Träffar vi då en duktig instruktör är vi oftast fast beslutna att detta skall vi göra på riktigt. Efter provdyket anmäler vi oss på en dyk-kurs typ Open water. Vi får här känna hur det är att dyka på riktigt samt lära oss en del knep och får sedan vårt efterlängtade certifikat och huvudet fyllt med massa drömmar och mål av vart vi vill dyka.
Vi lånar utrustning på dyk-centert några gånger och börjar fundera på att det hade varit kul med egen dyk-utrustning.
När vi skaffat oss egen dyk-utrustning är vissa av oss nöjda med detta
och andra bara fortsätter att låna. Men många börjar fundera på nya utmaningar. Du kanske vill ta fler utbildningar kanske för att dyka djupare eller för att förstå vad vi ser under ytan. Det är nu den stora resan börjar och vi skapar olika intressen inom dykningen. Vi kanske intresserar oss för Vrak, Grottor, Stora fiska, Små fiskar "macro", växter, fotografera, filma, se nya dykplatser. Eller bara njuter av att vara viktlös. Kanske bara gillar att vi förbränner kalorier som en maraton löpare när vi dyker. Nu börjar det roliga att fokusera på våra intressen. En del av oss fortsätter att utbilda oss så mycket vi kan kanske för att vi vill ge denna upplevelse till andra och kanske vill bli Instruktör eller Divemaster. Många tar tillfället till akt att resa ut i världen och jobba på olika dyk-center runt om i världern. Vi på Råå Aqua Resort har träffat och utbildat alla olika sorters dykare vi kan tänka oss. Jonas fastnade för att han vill ge denna underbara upplevelse till alla oss andra "vilken tur för oss". Du hittar sällan Instruktör Jonas under ytan utan en kamera eller en elev vid sidan. Jag själv gillar bara att ligga och guppa på 6-8 meters djup och titta på dom små djuren jag aldrig har sett tidigare eller det har jag kanske men inte från detta hållet och dom brukar inte se ut sådär…! Jag hoppas att ni som väljer att börja dyka även kan hitta ert område/intresse med dykningen. Vi vill göra allt vi kan för att ni skall komma dit ni vill.