Øresundsakvariet har fået tre nye akvarier

Livet på bunden af Øresund
Øresundsakvariet har fået tre nye akvarier klar til vinterferien uge 7 og 8. De viser dyrelivet på 3 steder i Øresund blandt andet på klippebunden tæt om Kullen.
Når livet på havbunden skal skildres, så kan man regne med at se en del affald, der ligger på bunden smidt ud af os mennesker. Det gør sig også gældende i Øresundsakvariets nye akvarie, som netop viser, hvordan havnebunden i Helsingør Havn ser ud. Central i akvariet ligger en gammel gummistøvle. Men der er meget mere af havdyrsliv i havnen end man måske skulle tro – blandt andet den invasive muslingeart stillehavsøsters, og en stor del af de øvrige havnefisk og planter er med i havnebundsakvariet. Det er et af de tre nye akvarier, som Øresundsakvariet har fået indrettet tids nok til, at de kan ses i vinterferien.
Livet på klippebunden og rødalgebankerne
Foruden havnebunden skildrer de livet på bunden ved Kullen i Sverige og i en rød-og brunalgebund på 14-18 meter også på den svenske side af Øresund og som er nogle af de mest livfulde og frodige havbundsmiljøer i Øresund.
- Vi prøver jo hele tiden at give en så god formidling af livet i Øresund som muligt, og vi kan skifte akvariemiljøerne med jævne mellemrum. Vi synes, at de nye akvarier er med til understrege, hvor mangfoldigt livet i Øresund er, siger akvariechef og havbiolog Jens Peder Jeppesen.
Mange andre aktiviteter
Udover de nye akvarier arrangerer Øresundsakvariet også en række spændende aktiviteter i akvariet i hele vinterferien. Alle dage i uge 7 og 8 kl. 11.25 og 13.25 kan man deltage i ”Rør ved levende havdyr”, hvor en formidler bagom akvarierne vil fortælle omkring de mange forskellige camouflerings-evner hos havdyrene. I en stor camouflage-quiz, kan du teste din skjulte viden omkring havdyr og i alle hverdage i uge 7 og om onsdagen i uge 8 kl. 12.10 kan du opleve dissektion af hajer og klumpfisk. Desuden står akvariets formidlere klar alle dage med sjove historier når fisk og havdyr fodres hver hele time dagen igennem. Kl. 11.00 kan du selv være med til at fodre dyrene i børnerørebassinet. Så kom og vær med.
Plastik i havet
I vinterferien sætter Øresundsakvariet og i samarbejde med organisationen Plastic Change fokus på den omfattende plastikforurening af verdenshavene ved at vise en film med titlen ”Plastiksuppe forude” fortalt af Sebastian Klein. Filmen er 15 min. lang og henvender sig til både børn og voksne og bliver vist i akvariets netop indviede auditorium flere gange om dagen. Udover filmen vises der også en vandrerudstilling om plastik, der er rettet mod børn.
- Vi er meget begejstrede for at have fået muligheden for at formidle problemerne omkring plastikforurening til vores publikum. Plastikforurening er både et problem på globalt plan og et lokalt problem i Øresund med store fremtidige konsekvenser for vores liv her på jorden så det er meget vigtigt at vi alle er med til på sigt at få vendt udviklingen og få fortalt vores børn hvordan og hvorfor de skal undgå at smide plastik i naturen i fremtiden, siger Jens Peder Jeppesen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter