Klumpfisk

Klumpfisk
I går den 16. november fandt en lokal sommerhusejer ved Sejerø bugten en lille klumpfisk på stranden. Vores dyrepasser hentede fisken i dag og den er nu lagt i fryseren, så vi kan dissekere den for vores publikum i vinterferien. Den målte 81 cm fra finnespids til finnespids og var 61 cm lang.
Næsten hvert år fra oktober til december, får vi meldinger om fund af enten døde eller levende klumpfisk. Det sker når havtemperaturen bliver faretruende lav for de varmeelskende fisk. Vi formoder at de mindre klumpfisk søger ind i de indre danske farvande i sensommeren, hvor vandet er varmest. Enkelte kommer ikke ud i tide og når temperaturen kommer under de 10 grader, bliver klumpfiskens aktivitet nedsat og den flyder ind på det lave vand, hvor den strander. 
Klumpfisk (Mola mola) har en store skiveformede krop med lang ryg- og gatfinne og en meget lille halefinne. De største kan blive ca 3 meter (fra finnespids til finnespids) og veje over 1 ton. Oftest driver de med havstrømmene og lever af vandmænd og ålelarver. Länk

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter